LG Q6: kategóriák nélkül

Amikor 2017. nyarán megjelent az LG Q6 készülék, lehetett sejteni, hogy nem mindennapi készülék. És ez igaz is, csak egy kicsit másként.

18:9-es képarányú, gyönyörű színekkel operáló 5.5" kijelző egy 5"-os normál méretű mobilban. Fém ház, egész jó színválaszték. Ujjlenyomatolvasó ugyan nincs, viszont van arcfelismerés, ami ugyan lassabb, és nem is olyan megbízható mint az ujjlenyomatolvasó, de egész jól működik.

A telefon a középkategóriában próbál szerencsét, ehhez mérten egy kicsit kevés a Snapdragon 435-ös soc, de a 32GB háttértár, meg a 3GB memória, valamint a jól optimalizált szoftver elég jó kombináció.

A kamera picivel a kategóriaátlag feletti minőséget nyújt, a hangminőség inkább csak átlagos. A készülék hátulján található hangszóró viszont átlagon aluli. Nem hogy mély nincs, magas nincs, de abszolút nem tisztán szól. Nem is értem, ezt hol találta az LG.

A középkategóriás telefonok nagy részénél hiányzik az NFC, az egy sim-es M700N változatoknál ez meglévő extra, viszont aki dual sim-eset szeretne, az nem kap ilyet, az M700A-ban ugyanis nincs NFC, hiába írják a webshop-ok, hogy van. Viszont a dual sim képesség mellett is megmarad a microSD bővíthetőség lehetősége.

Szoftveres oldalon a készülék rendben van, szép grafika jellemzi, ráadásul egyszerűen témázható, valószínüleg bárki igényét képes kielégíteni.

Ami viszont kiábrándító, hogy a készülék hátlapja MIL-STD-810G hitelesítés ide vagy oda úgy karcolódik, hogy én még ilyet nem láttam. 1 nap alatt zsebben hordva olyan karcos lett a hátlap, mintha szikével karcoltam volna. Ezt az előszériás példányoknál korábban is tapasztalták tesztelők, az LG azt ígérte, hogy javítják a problémát. Jelzem nem sikerült. a Meizu M3 Note-om anno másfél év használat után a hátlapon semmi karcot nem mutatott, pedig azt nem kíméltem.

Összegzésként kár ezért a telefonért, nagyon jó kis készülék lehetne, de messze nem azért az összegért, amit elkérnek érte. És szigorúan kötelező a védőtok használata hozzá. Valójában nem nagyon lehet kategóriába sorolni, mert a kijelzője egy ligával feljebb is megállná a helyét, a harveres teljesítménye viszon inkább alább sorolja. A kamerás képességei nagyon jók, az ujjlenyomatolvasó hiánya viszont fájó. Tudom, az iPhone X-en sincs és az ennek a 4x-esébe kerül, de ez nem mentség. A hátlap minősége viszont kritikán aluli. Ilyet nem hogy a középkategóriában, de a belépő szinten sem engedhet meg magának egy gyártó sem.

A megjelenés óta aránylag sokat esett az ára, jelenleg 58.000Ft-tól megvásárolható, lassan elérve azt a kritikus összeget, amit már megér. Ez még mindig sok egy picit, ha hozzá számoljuk egy azonnali tok beszerzését is. Emiatt jelenleg sajnos nem tudom ajánlani senkinek sem.

2018-01-30

Hírek

Melyik android-os felület a legjobb?

Részletek

 


Xiaomi MI A1 vs MI 5X: avagy egypetéjű ikrek, mégis mások

Részletek

 


LG Q6: kategóriák nélkül

Részletek

 


Hemzseg a hibáktól a Google két új telefonja

Részletek

 


Mi honnan ismerős?
avagy a BlackBerry-től nyúl ma már mindenki?

Részletek

 

Látogatók száma

Tools services webmasters counters generators scripts tutorials free