Hemzseg a hibáktól a Google két új telefonja

Hát ez meg hogy történhetett? Ahogy megjelent a Google két új telefonja a Pixel 2 és a Pixel 2 XL futótűzként kezdtek el terjedni a hírek a velük kapcsolatos hibákról. Csokorba szedjük ezeket.

Hangszóró probléma

Néhány Pixel 2 készüléknél az NFC bekapcsolásával együtt megjelent egy magas frekvenciájú, kattogó hang is. A Google javaslata szerint, legyen kikapcsolva az NFC amíg megtalálják a megoldást.

Kijelző probléma

Pixel 2 XL kijelzőjén sötét maszatolás jelenik meg, amikor világos háttér előtt sötét tónusú tartalmat görget a felhasználó. A probléma kijelző elégtelen válaszidejére vezethető vissza, keresik a megoldást.

Szintén az XL-nél előforduló hiba, hogy ha nem pont szemből nézik a kijelzőt, az kékesen elszíneződik. Ezért a cirkuláris polarizálóréteg lehet a felelős, amit azért visznek fel a telefonokra, hogy a kijelző tartalma napszemüvegben is olvasható maradjon, nélküle ugyanis már fektetett nézetben sem látni semmit a a tartalomból.

Néhány XL kijelzője miután elsötétül, időnként zölden villan. Főleg sötétben zavaró a jelenség.

Ezek után nem meglepő, hogy néhány XL-nél előfordul, hogy a kijelző egyik oldala (általában a teteje) nem megfelelően érzékel.

Elszíneződés

A telefon hátulja ugyan fémből készül, de azt egy „prémium hibrid bevonat” fantázianevű, fém helyett műanyagszerű tapintást kölcsönző festéssel látják el, ez hajlamos az elszíneződésre.

Hangprobléma

Mindkét készüléknél előfordulhat, hogy video felvétel készítésekor a mikrofonok valamilyen bugyborékoló hangot is rögzítenek. Egyenlőre keresik a megoldást.

Töltési probléma

Annak ellenére, hogy az XL 18W-os gyorstöltésre képes, a készülékhez mellékelt töltőfej csak 10,5W-on üzemel. Ráadásul a töltés előrehaladtával a teljesítménye folyamatosan csökken.

Operációs rendszer nélkül

A legszélsőségesebb az a néhány XL telefon esete, amik úgy kerültek gazdájukhoz, hogy operációs rendszer nem volt rajtuk. 

Kamera probléma

A kisebbik Pixelt érintő probléma akkor jeletkezik, amikor vibráló, villódzó fényben szeretnének a készülékkel kamerázni, és a LED besegít az alkotásba. Ilyenkor a szenzor megzavarodik, és a képen sávosodás jelenik meg, hasonlóan mint amikor a régi tv-ken futni kezdett a kép.

Összegzés

Fel kell tennünk magunkban a kérdést, hogy vajon ki tehet róla, hogy ilyen hibák előfordulhagtnak? Mert az minden bizonnyal kizárható, hogy a Google, a HTC, vagy épp az LG önszántából hozta össze így a dolgot. Az LG kijelzőkre általában nem lehet rosszat mondani, és valószínüleg a HTC sem felejtett el telefont gyártani. Ha tippelhetek, erről mi, fogyasztók, és így vele együtt az egész piac tehet róla, mivel ennyire felgyorsult minden körülöttünk, itt is a felgyorsított folyamatokban kell keresni az okot. Talán nem véletlen az iPhone-ok folyamatos problémái, de ide lehet venni a Samsung-ot is. Az extra fejlesztések tesztelésére egyszerűen nem marad sem idő, sem kapacitás. És nyilván a minőségellenőrzés sem olyan, mint amilyennek lennie kellene.

Meg merem kockáztatni, hogy alapvetően nem is hardveres, inkább szoftveres hibák okozzák ezek többségét, melyek a szoftver nem megfelelő tesztelése miatt mardhadtak meg. Ezt támasztja alá a legutóbb megjelent frissítés, mely most aktiválta csak a Pixel Visual Core segédprocesszort.

Ettől függetlenül ezek nagyon jó készülékek, az más kérdés, hogy amíg a Google nem nyit jobban a régiónk felé, addig a készülékek extra tudásának jó része nálunk nem használható, így az áruk szerintem indokolatlanul magas.

2017-12-07

Hírek

Melyik android-os felület a legjobb?

Részletek

 


Xiaomi MI A1 vs MI 5X: avagy egypetéjű ikrek, mégis mások

Részletek

 


LG Q6: kategóriák nélkül

Részletek

 


Hemzseg a hibáktól a Google két új telefonja

Részletek

 


Mi honnan ismerős?
avagy a BlackBerry-től nyúl ma már mindenki?

Részletek

 

Látogatók száma

Tools services webmasters counters generators scripts tutorials free