Amiről a tesztek nem szólnak - Meizu M3 Note

Európában és úgy általában véve nem túl elterjedt a Meizu márka, főleg, ha a közvetlen rivális Xiaomi-val hasonlítjuk össze. Hogy ezt mi okozza? Talán a forma, talán a felhasznált anyagok, vagy esetleg más a minőség?

Szerintem a forma teljesen rendben van. Sőt. A készülék kimondottan jól néz ki, és abszolút minőségi benyomást kelt. A kidolgozottság, a gombok működése mind példás. A hátlap fém, az előlapot a lekerekített karcálló üveg uralja. Bár ez az írás nem egy összehasonlítás akar lenni, mégis meg kell említeni olyan dolgokat, mint pl. a gesztusok, melyeket a Xiaomi modellek jó része nem is ismer, ehhez képest ez a telefon több dolgot is tud, és általában hibátlanul is működik. Dupla koppos feloldás, felfelé csúsztatás bekapcsolja a kijelzőt, stb. Az ujjlenyomat olvasó kb. tízből egyszer téveszt. Kimondottan kellemes a hangminőség, bár a kihangosítás nem az erőssége. Nem is a hangszóró a probléma, az helytáll, a mikrofon viszont gyenge, ha nem vagyunk közel a mikrofonhoz, nem értenek minket a túloldalon.

A felület kiált, hogy leváltsák egy másik launcherre, de ezt leszámítva megakadásnak, belassulásnak nyoma sincs. Sokkal jobban optimalizált mint pl. a Xiaomi felülete. Kellemes meglepetés, hogy tárcsázáskor megjeleníti épp mi történik, pl. kicseng stb.. Ez sok készülékből hiányzik, pedig milyen jó tudni, hogy épp mi folyik a hálózaton.

Persze negatív meglepetések is vannak. A kamera kissé túl elmossa a részleteket, valamint telefonáláskor nem jelzi, hogy a másik sim kártya éppen lelépett a hálózatról, pedig de, mivel csak dual standby-ban működnek. Aztán az is kellemetlen volt, amikor elkezdtem belakni a telefont, belassult a hálózati sebessége wifin is, és adatkapcsolaton is. Egy gyári visszaállítás megoldotta a problémát, de mindenesetre furcsa.

Összegezve, aki ilyen készüléket választ magának, alapvetően kellemes meglepetésben lesz része. A Mediatek P10 3GB memóriával és ezzel a kijelzővel remek párosítás.

2016-08-22

Hírek

Melyik android-os felület a legjobb?

Részletek

 


Xiaomi MI A1 vs MI 5X: avagy egypetéjű ikrek, mégis mások

Részletek

 


LG Q6: kategóriák nélkül

Részletek

 


Hemzseg a hibáktól a Google két új telefonja

Részletek

 


Mi honnan ismerős?
avagy a BlackBerry-től nyúl ma már mindenki?

Részletek

 

Látogatók száma

Tools services webmasters counters generators scripts tutorials free